fbpx

Osnovnim školama u Boru donirani mbot robotići i dronovi

Članovi Rotari Distrikta Srbije i Crne Gore, svim osnovnim školama u Borskom, Zaječarkom i Braničevskom okrugu, donirali su mbot robotiće i dronove.

Ova donacija, osnovcima će itekako pomoći u daljem obrazovanju. Imaće priliku da nauče korisne stvari o savremenoj robotici, tehnici i svemu onome što je budućnost razvoja jednog društva.

Saradnja Rotari kluba i Grada Bora počela je pre četiri godine i do sada je realizovano nekoliko zajedničkih projekata.„Nastavićemo dalju saradnju i nadam se da ćemo imati u budućnosti imati još zajedničkih projekata poput uspešno realizovanog projekta „Godine uzleta““, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Ovom prilikom članovi Rotari kluba opremili su dečije obdanište Bambi najsavremenijom tehnikom i nameštajem što je nastavak projekta „Godine uzleta“.„Trudimo se da podržimo našu decu i da im omogućimo da unaprede sve tehnike. Grad Bor je uvek imao imao razumevanja za projekte i uvek je pružao pommoć i podršku kako bi bio svaki projekat uspešno realizovan“, istakla je Jelena Ristić, predsednica Rotari kluba Bor.

Bio je ovo odličan primer saradnje lokalne samouprave i nevladine organizacije kako bi se pomoglo osavremenjavanju predškolskih i školskih ustanova. Snaga i energija postoji u dobroj ideji, dobroj organizaciji i vođenju u projektu, zaključeno je na današnjem prijemu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar