Osnovne škole „Hajduk Veljko“ i „Đura Jakšić“ najbolje u futsalu

 Najbolji igrači malog fudbala u konkurenciji učenika i učenica zaječarskih osnovnih škola odmerili su snage u hali sportova na Кraljevici u utorak 4. aprila. Bilo je mnogo uzbuđenja, majstorskih poteza i efektnih golova, a na kraju najviše razloga za zadovoljstvo imaju OŠ „Hajduk Veljko“ u muškoj i OŠ „Đura Jakšić“ u konkurenciji učenica osnovnih škola.

Izabranici profesora Milana Jovanovića pokazali su najviše na takmičenju u muškom delu žreba i zasluženo ostvarili plasman na Okružno takmičenje. Ekipa OŠ „Hajduk Veljko“ je najpre u polufinalu nadigrala igrače OŠ „Ljuba Nešić“ sa 4:1, dok je u velikom finalu i sjajnoj igri savladana OŠ „Đura Jakšić“ u goleadi 6:3. Igrači profesora Dragana Petkovića bili su pravi rival, jer su u prvom meču dana u kvalifikacijama slavili protiv OŠ „Desanka Maksimović“ rezultatom 1:4, a potom i protiv OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ istovetnim rezultatom.

Što se učenica zaječarskih škola tiče, ženska futsal ekipa OŠ „Đura Jakšić“ već šest godina ne zna za poraz na gradskom takmičenju. Tako je bilo i ovog puta, a izabranice profesora Petkovića su u dramatičnom okršaju savladale OŠ „Ljuba Nešić“ sa 5:4, a potom u finalu OŠ „Desanku Maksimović“ rezultatom 3:1. Igračice profesorke Emine Varat Ilić držale su nerešen rezultat u prvom poluvremenu, ali su ih brza dva nesrećno primljena gola koštala poraza. Ipak, pobeda nad OŠ „Hajduk Veljko“ u polufinalu od 2:0, koja je pre toga slavila OŠ „LJ.R Nada“ sa ubedljivih 6:1 govori u prilog kvalitetu ženske ekipe OŠ „D.Maksimović“.

Organizator gradskog takmičenja u futsalu bio je Zaječarski savez za školski sport (ZŠS), a pobedničke ekipe obezbedile su plasman na Okružno takmičenje u Sokobanji 21. aprila.

Što se školskih nadmetanja u Zaječaru tiče, već u četvrtak 6. aprila na programu su gradsko takmičenje u futsalu učenika srednjih škola i takmičenje u rukometu za ekipe osnovnih škola iz grada na Timoku. Program u hali sportova na Кraljevici kreće od 9:30,objavio je Glas sporta.

 

 

Ostavite komentar