Opštoj bolnici u Boru donirane zaštitne maske kao pomoć u borbi protiv virusa Kovid 19

Kinesko-srpska asocijacija, donirala je Opštoj bolnici u Boru zaštitne maske kao vid pomoći u borbi protiv virusa Kovid 19. Borska bolnica je izabrana kao prvo mesto za ovu vrstu donacije.

Dobili smo jednu vrednu donaciju u vidu maski koje su za nas neophodne u slučaju nepredviđenih okolnosti koje mogu da rezultiraju nestabilnom situacijom oko korona virusa. Drago mi je što su izabrali baš nas i što je naša bolnica prvo mesto na koje su donirali“, istakla je spec. dr. radiologije Ana Golubović Spasojević, v.d. direktora Opšte bolnice u Boru.

Kinesko-srpska asocijacija koja je ovde i osnovana ima jako dobro saradnju sa asocijacijama u Kini što otvara dalju mogućnost za drugu vrstu saradnje.

Mi ćemo u narednom periodu imati pre svega dobar odnos, ljudski i prijateljski odnos jer narod Kine i narod Srbije imaju međusobno poštovanje. U Kini kada kažete Srbija misli se na jednu bratsku zemlju. To nam daje priliku da se razvijamo u buduće, da pospešujemo privredne odnose koji su danas na vrlo visokom nivou“, istakao je Aleksandar Milikić gradonačelnik grada Bora.

Nemanja Vidić već sedam godina, koliko i živi u Kini, neguje dobre odnose sa kineskim narodom, kineskom vladom kao i regionalnim samoupravama.

Oni su izrazili veliku želju da unaprede saradnju između naša dva bratska naroda i jedan korak ka tome je donacija ovih maski. Bor je poznat u Kini, upravo zbog kompanije Zijin i zbog odlične saradnje sa tom velikom kompanijom Bor je izabran kao prvi grad gde će uručiti ovu vrstu donacije“, istakao je Vidić.Vidić dodaje da će saradnja i u buduće biti nastavljena. Postoji veliki broj mogućnosti da unapredimo saradnju u svim sverama društva, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar