Opština Sokobanja obezbedila vozilo za osobe sa invaliditetom

Opština Sokobanja dugi niz godina aktivno sprovodi mere populacione politike i radi na njihovom unapređenju. Jedna od dosadašnjih mera jeste prevoz sokobanjskih osnovaca sa posebnim potrebama sa njihovim pratiocima, što umnogome olakšava školovanje našoj dečici i njihovim porodicama.

Zahvaljujući Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Opština Sokobanja je obezbedila vozilo za osobe sa invaliditetom, a prevashodno kada je u pitanju prevoz učenika sa posebnim potrebama iz Sokobanje.

U subotu, 11. novembra 2023. godine vozilo je stiglo u našu Sokobanju, a čast je i privilegija što je primopredaji u Sokobanji prisustvovala ministarka Darija Кisić. „Hvala ministarki na velikom gestu i poseti. Naši napori da pomognemo deci i sokobanjskim porodicama su prepoznati, i dolazak ministarke potvrđuje da radimo dobro i daje nam motivaciju da ovim putem nastavimo i dodatno unapredimo naše aktivnosti i podsticajne mere za unapređenje kvaliteta života dece i porodica, koji su stub svakog zdravog društva na svetu,“ poručio je predsednik Privremenog organa opštine Sokobanja Miodrag Nikolić. „Briga o porodici i našoj deci i borba za bolju demografsku sliku jedan je od prioriteta Vlade Srbije, a osnovni prioritet rada i svih aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Država podržava sve mere i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji. Želimo da sva deca imaju bolje uslove za život i to nam daje snagu da nastavimo svakodnevno da radimo, još više i još bolje!“, poručila je ministarka Кisić, ovbjavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar