Oktobar-Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke

U saradnji sa Opštinom Sokobanja i Specijalnom bolnicom „Sokobanja“, Udruženje „Žena uz ženu“ organizuje i kod nas besplatne ultrazvučne preglede dojke.

„Pokretna ordinacija“ koja sadrži svu neophodnu opremu za ranu dijagnostiku biće pozicionirana u ponedeljak 16. oktobra i utorak 17. oktobra 2023. godine na mermernom šetalištu, ispred objekta Specijalne bolnice Sokobanja (Stari zavod) od 12 do 18 časova. Tokom obraćanja na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 45 godina Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio da je Sokobanja jedna od opština koje će u narednom periodu dobiti mamograf za redovnu upotrebu.

„Jasno je da pravovremeni pregledi u 90% slučajeva dovode do pozitivnih ishoda lečenja raka dojke. Кaravan udruženja ‘Žena uz ženu’ je dobra prilika da skrenemo pažnju na to da su prevencija i redovni pregledi bitan faktor za očuvanje kvaliteta života, što i naše sugrađanke svakako zaslužuju i čemu mi kao lokalno rukovodstvo težimo.

Mi se ovde ne zaustavljamo, već ćemo uz pomoć i podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije imati priliku da naše zdravstvene usluge podignemo na viši nivo i pružimo građanima Sokobanje mogućnost da redovno i jednostavnije kontrolišu svoje zdravlje“ poručio je predsednik opštine Miodrag Nikolić, objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.

Ostavite komentar