Održana sednica Skupštine opštine Negotin

Na sednici Skupštine opštine Negotin, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, usvojeno je 15 odluka i rešenja. Sednici su prisustvovali, pored 41 odbornika, Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika, članovi Opštinskog veća i direktori opštinskih institucija i preduzeća.

Odluka o drugoj izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Negotin za 2023. godinu usvojena je većinom glasova. Ukupni rashodi i izdaci, i prihodi i primanja iznose 1.743.519.000,00 dinara. Danas je, pored Odluke o lokalnim komunalnim taksama i izmeni i dopuni odluke o visini naknade za korišćenje javnih površina, usvojena Odluka o budžetu za 2024. godinu. Ukupni prihodi i primanja, rashodi i izdaci, po svim izvorima finansiranja iznose 1.470.823.000 dinara. Ukupni prihodi i primanja, rashodi i izdaci iz drugih izvora finasiranja iznose 198.624.000 dinara, dok su prihodi i primanja odnosno rashodi i izdaci iz opštih prihoda i primanja budžeta 1.272.199.000 dinara. Većinom glasova odbornici su usvojili Kadrovski plan opštine Negotin za 2024. godinu, odluke o izmeni i dopuni odluke o visini naknade za korišćenje javne površine, angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Negotin za 2023. godinu i dodeljivanju isključivog prava JKP „Badnjevo“ za obavljanje delatnosti pružanja usluga u 2024. godini.

Na dnevnom redu  sednice bila su i rešenja o davanju saglasnosti na programe rada sa finansijskim planom Turističke organizacije opštine Negotin, Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Istorijskog arhiva Negotin, Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Muzeja Krajine, Centra za socijalni rad Negotin, Program poslovanja JKP „Badnjevo“, kao i Rešenje o ukidanju dela puta na k.p. br. 5823/2 u KO Prahovo.

Na kraju sednice Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, mr Milan Uruković, predsednik negotinske skupštine i Bogdan Gugić, zamenik predsednik Opštine Negotin odbornicima, predstavnicima institucija i medija zahvalili su na uspešnoj saradnji u ovoj, i poželeli uspešnu i srećnu predstojeću 2024. Godinu, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

 

 

Ostavite komentar