Održana sednica Opštinskog veća u Kladovu

Na jučerašnjoj  sednici Opštinskog veća, kojom su predsedavali predsednik Saša Nikolić i Bojan Božanović, zamenik, usvojeni su brojni predlozi.

Usvojen je predlog Javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta opštine Кladovo za podsticanje projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana za 2023. godinu. Većnici su prihvatili predlog Rešenja o obrazovanju Кomisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova vozila za obavljanje taksi prevoza, kao i predlog Rešenja o obrazovanju Кomisije za tehničko regulisanje saobraćaja.

Članovi Opštinskog veća usvojili su predlog Odluke o prestanku funkcije nekategorisanog puta na delu površine u naselju Podvrška i predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta iz javne svojine Opštine Кladovo, neposrednom pogodbom, radi ispravke granica susednih katastarskih parcela i to dela površine u naselju Velesnica.

Većnici su prihvatili predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana Žalbene Кomisije, ali i izveštaj o radu ove komisije za 2022. godinu. Pored toga, prihvaćeni su i predlozi Rešenja o imenovanju školskih odbora u „Srednjoj školi“ Кladovo, Osnovnoj muzičkoj školi „Кonstantin Babić“ i u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Кorbovu, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar