Održana sednica opštinskog veća u Kladovu

Na sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Кladovo, usvojen je predlog Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu opštine za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

Ovo je drugi izveštaj u ovoj godini o izvršenju Odluke o budžetu u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, koji je sačinilo Odeljenje za budžet i finansije, i dostavilo Opštinskom veću na razmatranje. Na osnovu izveštaja utvrđeno je da su prihodi u posmatranom periodu ostvareni u skladu sa propisanom dinamikom od 71 odsto. U istom periodu realizacija rashoda je nešto manja i iznosi 52 odsto od planiranih vrednosti, što je dovelo do pojave suficita u budžetu u iznosu od 80,9 miliona dinara, čulo se na sednici Opštinskog veća.

Većnici su prihvatili predlog Odluke o usvajanju izmene plana javnih nabavki za ovu godinu, a odnosi se na održavanje informacionog sistema LPA, sanaciju pešačke komunikacije u tvrđavi Fetislam, na nabavku, transport i ugradnju montažnih objekata za zoohigijenu, izgradnju ograde kompleksa prihvatilišta za pse, kao i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kompleksa gradskih bazena i infrastrukture. Na sednici je usvojen i predlog Rešenja o imenovanju opštinskog saveta roditelja opštine Кladovo za školsku 2023/2024. godinu, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar