fbpx

Održana sednica Gradskog veća u Boru

Na  Gradskom veću U Boru  većnici su većinom glasova usvojili 14 tačaka, odluka i rešenja.

Većnici su zeleno svetlo dali na predlog plana realizacije kapitalnih investicija za period od 2021 do 2023. godine kao i na plan kapitalnih investicija za naredne dve godine.

Planom kapitalnih investicija za 2022. godinu ukupna sredstva su opredeljena u iznosu od milijardu i 273 miliona dinara, što je 33,82  odsto ukupnog budžeta. Za 2021. godinu planirane su 34 investicije od kojih je 16 izrada projektno tehničke dokumentacije a 18 samo izvođenje radova i nabavka dobara u ukupnom iznosu od 722 miliona. Od toga je izvršeno i relizovano šest investicija izrade projektno tehničke dokumentacije i 11 investicija izvođenja radova“ istakla je Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za finansije i javne nabavke.

Na dnevnom redu našlo se i pet amandmana koja su podneli predstavnici opozicije za narednu Skupštinu grada, a kako je rekao pomoćnik gradonačelnika Bora, Gojko Džaković, predloženi amandmani  nisu mogli biti usvojeni jer nisu u skladu sa zakonom.

Između ostalog, većinom glasova usvojena je ostavka v.d. direktora Ustanove Sportski centar „Bobana Momčilović Veličković“, Nenada Petrovića i predložen novi vršioc dužnosti Bojana Dlbokić Dubočanin. Promena je i u Centru za socijalni rad, gde je za vršioca dužnosti predložena Jelena Ristić, dok bi sadašnji direktor Saška Milošević trebala da preuzme dužnost Gradskog pravobranioca, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

Ostavite komentar