Održana 19.sednica SO Negotin

  1. sednica lokalnog parlamenta održana je u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“. Sednici je predsedavao mr Milan Uruković, predsedik SO Negotin, a pored 39 odbornika prisustvovao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, kao i članovi Opštinskog veća.

Na početku sednice zbog podnošenja ostavke iz ličnih razloga konstatovan je prestanak funkcije Ljutici Jovanoviću, članu Opštinskog veća zaduženom za razvoj mesnih zajednica. Odbornici su, u nastvaku sednice, usvojili Odluku o usvajanju izveštaja o realizaciji Godišnjeg plana za prošlu radnu godinu i Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada Predškolske ustanove „Pčelica“ za radnu 2023/2024.godinu. Usvojena su rešenja o davanju saglasnosti na Drugu izmenu i dopunu programa poslovanja sa finansijskim planom, korišćenja i raspoređivanja subvencija Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ za 2023. godinu kao i rešenja o davanju saglasnosti na raspisivanje i sprovođenje Javnog konkursa za imenovanje direktora Doma kulture „Stevan Mokranjac“, prestanku dužnosti direktora Istorijskog arhiva Negotin zbog isteka mandata, i imenovanju master istoričara Nenada Vojinovića, dosadašnjeg direktora ove ustanove za obavljanje ove dužnosti i u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Odbornici SO Negotin na  sednici većinom glasova usvojili su i rešenja o izmeni rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti izvan zdravstvene ustanove, imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Momčilo Ranković“ u Rajcu, otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini opštine Negotin na k.p. br. 1312 u КO Negotin, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar