Održana 15.sednica Skupštine opštine Negotin

Na 15. sednici Skupštine opštine Negotin  , kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin, usvojeno je 18 odluka i rešenja. Sednici su, pored 38 od ukupno 45 odbornika, prisustvovali su i Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, zamenik predsednika Bogdan Gugić i članovi Opštinskog veća.Na početku sednice, minutom ćutanja odata je počast nedavno preminilom književniku Adamu Puslojiću, počasnom građaninu  opštine Negotin i  odborniku Narodne stranke Кrsti Stanković Njanjuloviću. Na sednici je konstatovan prestanak mandata nedavno preminulom  odborniku Кrsti Stanković Njanjulović.

Odbornici su, većinom glasova, usvojili odluke o izmeni i dopuni Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju postojenja za proizvodnju električne energije- solarnih panela koji definiše površinu za izgradnju solarnog parka, plansko uređenje prostora, planske mogućnosti i obezbeđuje kapacitet tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, uz  poštovanje principa ekološke  i zaštite životne sredine.
U cilju usklađivanja sa Zakonom o kulturi, usvojene su odluke o izmenama i dopunama odluke o usklađivanju osnivačkog akta Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeja Кrajine, Istorijskog arhiva Negotin i Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ čija izmena osnivačkog akta sadrži i deo koji se odnosi na osnivanje novog ogranka biblioteke u Štubiku. Program kontrole i smanjenja populacije pasa i mačaka na teritoriji opštine Negotin, kao i rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja sa finansijskim planom JP Bogovina Bor, otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini opštine Negotin u К.O. Samarinovac na К.P. BR. 355/17, ukidanju nekategorisanog puta na К.P. br. 11674 i pokretanju postupka otuđenja ostalog zemnljišta na К.P. br. 11674 u К.O. Negotin, imenovanju Školskog odbora Osnovne škole „Momčilo Ranković“ u Rajcu i izmeni rešenja o imenovanju članova Školskog odbora Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ usvojeni su većinom glasova odbronika. Na dnevnom redu 15. sednice bilo je i rešenje o izmeni rešenja o imenovanju Stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Negotin, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar