Održan humanitarni koncert za Udruženje RIME iz Zaječara

U prepunoj sali zaječarskog pozorišta sinoć je održan humanitarni koncert muzičke  grupe „Revolt“ iz Zaječara pod nazivom „Zakustični koncert UŽIVANJE UŽIVO”.  Publika je zaista uživala u maestralnom izvođenju domaćih i stranih kompozicija, uglavnom iz devedesetih godina prošlog veka, i članove “Revolta” i njihove goste neprekidno nagrađivala dugotrajnim i gromkim aplauzom.

Pored Mladena Jolića i Miljana Jovića, članovi  benda su Aleksandra Stojanović, Željko Ilić, Igor Tasić, Saša Prvanović i Miodrag Kostić Kole. Nastupili su i prijatelji benda, takođe muzičari. To su: Ana Veličković, Zoran Glišić, Nikola Milošević Bucko, Miloš Jakovljević kao i podmladak zaječarske rok scene, Bogdan Jović i Vojin Trandafilović.

Sva sredstva prikupljena na koncertu biće uplaćena Udruženju RIME iz Zaječara, organizaciji koja okuplja decu i mlade sa intelektualnim teškoćama, roditelje i stručnjake, profesionalno upućene na rad sa ovom kategorijom. Njihov veliki poduhvat zove se „Kuća od papira“, čiji je proizvod kvalitetan, manuelno napravljen papir koji se može koristiti za izradu čestitki, pozivnica, kutija za poklone, sveske, zahvalnica.  Kako je saopštila Suzana Ilić, predsednica udruženja, prikupljeno je  80. 650 dinara i taj novac, kao i onaj koji očekuju u budućem periodu, biće iskorišćen za kupovinu novih mašina za obradu papira.

 

Od manuelno izrađenog papira urađene su i zahvalnice koje su uručene predstavnicima ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ i grupe „Revolt“, kao i gostima koncerta.

 

Ostavite komentar