Održan forum za poslodavce u Kladovu

Filijala Bor Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je 9.marta, Forum poslodavaca iz Kladova. Tim povodom se u svečanoj sali Opštine Kladovo okupilo 17 predstavnika poslodavaca iz privatnog i javnog sektora koji su informisani o aktuelnim javnim pozivima, merama i uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje koje su im na raspolaganju i koje im mogu omogućiti značajne olakšice.

„Odlučili smo da prvi ovogodišnji forum organizujemo upravo u Kladovu jer se u našem okrugu opština Kladovo zaista ističe po interesovanju poslodavaca za podršku koju kroz mere aktivne politike zapošljavanja pruža Nacionalna služba za zapošljavanje, te je u prošloj godini najveći broj teže zapošljivih osoba zaposlen upravo na teritoriji ove  opštine“, istakla je v.d. direktor Filijale Bor Lidija Načić Izrazila je zadovoljstvo što su se pozivu odazvali kako poslodavci koji su već koristili programe i mere NSZ, tako i novi privrednici. „Događaji poput ovog, osim promovisanja programa zapošljavanja, usluga i mera NSZ, pre svega su značajni za uspostavljanje kontakata sa novim poslodavcima i razvijanje već uspostavljene saradnje“, objasnila  je Načić. Ukazala je i na značaj izuzetno uspešne višegodišnje saradnje sa Opštinom Kladovo, navodeći da je iz lokalnog buDžeta ove godine opredeljeno 8 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja i to za javne radove, program stručne prakse i zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima.

Predstavnici Odseka za programe zapošljavanja, preduzetništvo i obrazovanje i obuku, kao i savetnik za osobe sa invaliditetom borske filijale,  detaljno su prezentovali javne pozive, usluge i mere podrške NSZ na koje poslodavci mogu da računaju, sa naglaskom na finansijskim programima. Nakon prezentacije i diskusije,  poslodavci su izrazili zadovoljstvo organizovanjem foruma na kome su detaljno i neposredno  obavešteni o mogućnostima korkurisanja za programe NSZ, objavljeno je na sajtu NSZ.

Ostavite komentar