Od Bora do Lisabona biciklom

Uz podršku svojih prijatelja i sponzora, Boranin Zoran Stanković,krenuće sutra na neverovatno putovanje. Njegova namera je da biciklom od Bora ode do Španije, Portugalije i Italije.
Ideja da biciklom ode do Lisabona u Portugaliji rodila se prošle godine kada mu je preminula supruga i kako kaže, ovo putovanje je posvećeno njoj, jer su najlepše dane svog zajedničkog života proveli upravo u Lisabonu.

Svoju avanturu počinje rano ujutru, u četvrtak 20. aprila, vožnjom do Beograda gde će sačekati bolje vremenske uslove, a nada se da će na put krenuti 1.maja.

Početna stanica biće Beograd odakle će preko Hrvatske, Slovenije, Švajcarske i Francuske stići do Lisabona. U povratku iz Portugalije ići će kroz južni deo Španije do Barselone, odatle trajektom do Napolija, a put biciklom nastaviće do luke Bari u Italije, odakle će opet trajektom stići do Bara. Iz Crne Gore krenuće put Srbije u njegov Bor, odakle je putovanje i počelo.Putovanje će trajati oko četiri meseca, a za to vreme Zoran će proći kroz nekoliko evropskih zemalja, uključujući i Hrvatsku, Sloveniju, Portugaliju Španiju i Italiju. Tokom putovanja, preći će više od 5 hiljada kilometara, prelazeći kroz planinske prevoje, pustinje i različite vrste terena.
Kako bi mu putovanje bilo što lakše Zoran se pripremao godinu dana. Nekoliko puta je biciklom išao do prestonice i nazad, vikendima i kada su vremenski uslovi dozvoljavali vozio je do Žagubice, Zaječara i Borskog jezera, a kako bi stekao što bolju kondiciju dosta vremena je provodio i u teretani. Ističe da mu je od svega toga najbitnije da je u dobroj zdravstvenoj formi I da će ova avantura za njega biti pravi izazov, ali i zadovoljstvo.Osigurao je svoju opremu, kamp opremu, hranu i vodu, kao i savremen GPS uređaj koji će mu pomo Zoran je dobio veliku podršku od svojih prijatelja, sponzora i lokalne zajednice. Mnogi su se javili da mu pruže pomoć i podršku, a neki su čak ponudili i smeštaj tokom puta.
Iako će putovanje biti izazovno, Zoran je uveren da će ga uspešno završiti. On se nada da će svojom avanturom inspirisati druge da ostvare svoje snove i da se ne boje izazova, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar