fbpx

Obeležen Dan oslobođenja Zlota u Drugom svetskom ratu

Zlot je obeležio 7. oktobar Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Predstavnici Grada Bora, Mesne zajednice Zlot, SUBNOR-a, Učenici OŠ „Petar Radovanović“ iz istog sela i predstavnici bratske mesne zajednice Vučkovci, položili su vence i cveće na spomenike borcima koji su poginuli u borbi za oslobođenje Zlota. “Danas se navršava 78 godina od kako je selo Zlot oslobođeno od nemačkih okupatora. Iako je pobeda skupo plaćena, to je naša istorija i istorija ovog borskog sela a ujedno i obeveza da se ona prenosi na mlađe generacije i sačuva od zaborava. Onaj ko ne poštuje istoriju, nema ni svoju budućnost”, istakao je Ljubiša Moskalović, predsednik SUBNOR-a Zlot na polaganju venaca.

Naša obaveza je da ovakve događaje obeležavamo jer se istorija mora poštovati. Žrtve koje su date za slobodu naše otadžbine moraju se čuvati od zaborava, istakao je Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika grada Bora.Na današnji dan OŠ „Petar Radovanović“ iz Zlota obeležava 183 godina postojanja.

Tim povodom učenici ove škole zajedno sa svojim učiteljima prigodnom priredbom obeležili su svoj dan, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

 

Ostavite komentar