„Novogodišnja škola za klovnove“

U punoj sali zaječarskog pozorišta, večeras je  odigrana  premijera predstave za decu NOVOGODIŠNJA ŠKOLA ZA KLOVNOVE  Tode Nikoletića u režiji Fuada Tabučića. Autor muzike je Bogdan Dimitrijević, a kostimograf i scenograf je Mirjana Minić.

Najmlađa publika i njihovi pratioci uživali su u ovoj interaktivnoj predstavi, zabavljajući se uz zaječarske glumce koje su često nagrađivali smehom i aplauzom. Igraju: Aleksandra Manasijević. Fuad Tabučić i Deda Mraz lično – Gabrijel Bećarević.

Toto i Tati, dva neverovatna klovna, spretna, vešta i puna znanja o klovnovskim vragolijama nikako ne mogu da pokažu svoje veštine jer se stalno svadjaju i nerviraju jedan drugog oko toga koga Deda Mraz više voli  i kome će pomoći u izvodjenju predstave. Pod pritiskom okolnosti i činjenice da su oni u stvari veoma dobri, uz pomoć publike klovnovi uspevaju da izvedu svoj šou. Uz niz dogodovština, tu dolazi Deda Mraz koji uveličava čitav dogadjaj.

Predstava  nosi poruku da sujeta, ljubomora i mržnja ne nose ništa produktivno u sebi i da se, uz malo dobre volje, sve to može lako prevazići.

 

Ostavite komentar