Novi tabač za održavanje ski staza na Crnom Vrhu

Ove godine, skijalište na Crnom Vrhu očekuju veliki projekti, na zadovoljstvo svih ljubitelja zimskih sportova. Crni Vrh do sada, za vreme zimske sezone, okupljao je veliki broj skijaša iz Bora ali i šireg okruženja.Od naredne godine, planina nadomak Bora biće jedno veliko gradilište. Ideja je da Crni Vrh dobije ono što i zaslužuje, turističku destinaciju gde će svi ljubitelji planine i svežeg vazduha, ovaj biser Bora, moći da posećuju tokom cele godine.

Na zahtev skijaša ali i zaposlenih iz Sportskog centra, skijalište na Crnom Vrhu dobilo je novi tabač kako bi se postojeće staze održavale. Održali smo nekoliko sastanaka na temu proširenja kapaciteta samog skijališta. Priprema se mogućnost otvaranja nove staze a već od naredne godine i osnežavanje samih staza. Ovo je veliki pomak jer ovde nisu problem topovi već pronalaženja rešenja kako obezbediti vodu i na tome intezivno radimo. U pripremi je projekat sistema za sakupljanje voda kako bi se mogli zadovoljiti topovi. U planu je i gradnja drugih sadržaja, dečija igrališta i biciklističke staze“, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Milikić dodaje, da će se intezivno raditi i na proširenju kapaciteta letnje bašte kako bi Crni Vrh bio dostupan tokom cele godine i našao se na mapi turističkih destinacija Srbije, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar