Novi kotao u OŠ “Branislav Nušić” u Urovici

U Osnovnoj školi“ Branislav Nušić“ u Urovici ugradnjom novog kotla na pelet, rešen je dugogodišnji problem koji je ova ustanova imala sa grejanjem. Realizacija ovog projekta, uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine, omogućila je prelazak na ekološki prihvatljiviji energent i time doprinela unapređenju kvaliteta vazduha.

„ Ovo je jedan od projekata koji smo realizovali uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine. Radi se o promeni individualnog ložišta u OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici. Ovo je početak realizacije ovakvih investicija, s obzirom da imamo puno školskih i drugih institucija sa individialnim ložištima koje bi trebalo obuhvatiti u cilju zaštite životne sredine i smanjenja zagađenja vazduha, a s druge strane i zbog lakšeg i nesmetanog funkcionisanja grejanja u tim ustanovama. Na ovome se nećemo zaustaviti. Razgovarao sam sa direktorom škole o problemima i videćemo da u narednom periodu neke rešimo. Neophodno je sanirati toalete, krov , fasadu i stolariju. Razmotrićemo i prioritetno ići korak po korak.“ rekao je prilikom obilaska škole Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Ukupna vrednost projekta nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje iznosi 4,3 miliona dinara. Učešće Ministarstva za zaštitu životne sredine iznosi 2,5 miliona a lokalne samouprave 1,8 miliona dinara.

„ Želim da se zahvalim predsedniku Veličkoviću i lokalnoj samoupravi što su pomogli u rešavanju ključnog problema u našoj školi. Godinama smo se mučili sa starim kotlom. Stvarno nam puno znači jer je škola sada čistija i toplija. Ovo je veliko selo, dece možda nema toliko ali imamo dovoljan broj đaka koji je u porastu, s obzirom da u selu ima dosta male dece i trudnica što će uticati na povećanje broja učenika u školi.“ izjavila je Snežana Mitulović, direktorka škole.

Osnovnu školu „Branislav Nušić“ trenutno pohađa 50 učenika iz Slatine i Urovice, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar