Nove snežne padavine: Mehanizacija JKP „3. oktobar“ je na terenu, svi putni pravci u selima na teritoriji grada Bora su prohodni

U pojedinim selima na teritoriji grada Bora, tokom prethodna dva dana bilo je snežnih padavina. Na putu za selo Gornjane, na potezu Cepe, palo je više od 30 centimetara snega.

Mehanizacija JKP „3. oktobar“ je na terenu i svi putni pravci su prohodni. Nove snežne padavine prouzrokovale su problem na električnoj mreži. „U ovoj godini, iz gradskog budžeta, izdvojena su novčana sredstva za rekonstrukciju elektroenergetske mreže u selima gde je to nephodno. U prvoj polovini februara meseca krenuće se sa radovima na rekonstrukciji stubova i dalekovoda kako ne bi dolazilo do prekida u napajanju električnom energijom. Iako je to obaveza EPS-a, grad će izaći u susret sugrađanima kako bi snabdevanje električnom energijom bilo stabilno“, istakao je prilikom obilaska terena gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Kako su nam rekli iz JKP „3 oktobar“ u stalnom su kontaktu sa poverenicima civilne zaštite kako bi se blagovremeno čistili svi atarski putevi.

Zahvaljujući Grad Boru koji je uvideo potrebu da se JKP „3. oktobar“ kupi nova mehanizacija, radnici ovog preduzeća mnogo brže i efikasnije obavljaju svoj posao na terenu“, istakao je Radmilo Guševac, b.d. direktora JKP „3. okobar“.

Kako ističu u ovom javnom preduzeću, na stanju ima dovoljne količine soli, rizle i agregata za ovu zimsku sezonu, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar