fbpx

NOVE ODLUKE KRIZNIOG ŠTABA: Jeftiniji PCR i antigenski testovi, KARANTIN SE SKRAĆUJE NA 7 DANA

Poslednjih nedelja došli smo do zaključka da sve mere koje su sada na snazi, treba da se nastave i u narednom periodu – rekla je članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević nakon današnje sednice.

Reč je o nošenju maski u zatvorenom prostoru, poštovanju fizičke distance i apelu na vakcinaciju za sve koji se do sada nisu vakcnisali.

Krizni štab odlučio je i da se smanji cena PCR testa sa 9 na 6.000 dinara, saopšteno je nakon sednice Kriznog štaba. Smanjuju se i cene antigenskog testa – sa 3.500 na 1.800 dinara.

U Srbiji će se između 2. i buster doze vakcine biće dovoljno da prođe 3 meseca, i građani će 3. dozu moći da prime nakon 3 meseca – jedna je od prvih odluka Kriznog štaba. Takođe, rekao je da se period izolacije sa 10 smanjuje na 7 dana.

– U utorak će se održati dodatne konsultacije vezano za osnovne i srednje škole u centralnoj Srbiji, ali smo najbliži rešenju da bude kao u vojvođanskim školama, odnosno od 1. do 8. razreda neposredno, a srednjoškolci na kombinovanu nastavu – rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Podsetimo, škole u Vojvodinu su krenule sa radom, a od ponedeljka osnovne škole idu na neposrednu nastavu, a srednjoškolci na kombinovanu.

Ostavite komentar