Negotin: Završeni Mokranjčevi dani

Кoncertom Hora Radio televizije Srbije pod upravom Bojana Suđića i dodelom plaketa pokroviteljima svečanosti su završeni 57. Mokranjčevi dani. Završnu reč o festivalu dala je dr Sonja Marinković, selektorka a Mokranjčeve dane zatvorio je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

„Tokom proteklih sedam festivalskih dana, Negotin i Srbija pokazali su svoje poštovanje prema liku i delu znamenitog Negotinca, znamenitog Srbina, slavnog kompozitora nezaboravnih srpskih dela. Festival umetničke muzike, našu počasnicu Mokranjcu, realizovali smo uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i prijatelja svečanosti kojih će u budućnosti, u budućnosti, imajući u vidu značaj održavanja, nadam biti još više.

Bilo je lepo biti u Negotinu ovih dana. Naš zadatak je da se, u godinama koje slede, potrudimo da ispravimo ono što možda nije bilo dobro, a sjajne programe ponovimo, kao što je na primer bio večerašnji nastup naših prijatelja, Hora Radio televizije Srbije i maestra Bojana Suđića.

Hvala Vam na večerašnjem veličanstvenom muzičkom doživljaju, hvala svim učesnicima ovogodišnjih svečanosti, Programskoj komisiji, organizatoru i vama dragi sugrađani. 57. Festival posvećen našem Stevanu Stojanoviću Mokranjcu je zatvoren, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar