Negotin: Uručeni ugovori za stipendije

Vladimir Veličiković, predsednik Opštine Negotin uručio je u svečanoj sali Negotinske gimnazije, ugovore za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata. Opština Negotin je obezbedila stipedije za 36 učenika i studenata koje će isplaćivati u deset mesečnih rata.

„ Ovo je najbolje ulaganje, ulaganje u vas, vaše obrazovanje i rezultate. Ujedno danas šaljemo i poruku vašim vršnjacima da to što vi radite je pravi put, jer znanje nema cenu.  Smatram da je ovo jedan od najlepših trenutaka za mene kao prosvetnog radnika i kao nekog ko je na ovoj funkciji. Ovo su najvredniji trenuci za budućnost i ne sumnjam da ćete u narednom periodu biti još bolji.“, izjavio je prilikom dodele ugovora Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i najavio povećanje iznosa stipendije u narednoj godini.

Ugovore za stipendije dobilo je 20 učenika Negotinske gimnazije, jedan učenik  Gimnazije u Zaječaru, tri učenika Umetničke škole ,,Stevan Mokranjac” u Negotinu, četiri učenika Poljoprivredne škole sa domom učenika ,,Rajko Bosnić”, Bukovo, i tri učenika Tehničke škole Negotin. Stipenidije je dobilo i pet studentkinja Prirodno- matematičkog fakulteta u Кragujevcu – obrazovni profil: matematika, Hemijskog fakulteta u Beogradu – obrazovni profil: hemija, Filološko – umetničkog fakulteta u Кragujevcu – obrazovni profil: nemački jezik i književnost, Filozofskog fakulteta u Nišu – obrazovni profil: pedagogija, i Elektronskog fakulteta u Nišu- obrazovni profil: elektrotehnika i računarstvo.

Iznos stipendija za školsku 2022/2023. godinu iznosi 7.000,00 dinara mesečno za studente, i 4.000,00 dinara mesečno za učenike srednjih škola, a isplaćuje se u 10 mesečnih rata. Za stipendiranje učenika i studenata ove godine iz budžeta Opštine Negotin biće izdvojeno 1.590.000 dinara, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar