Negotin: Uređen plato u centru grada

Zahvaljujući donaciji Eliksir Fondacije, u okviru inicijative Кompanije „Eliksir Grupa“ Elixir Group i Opštine Negotin „Za napredak Negotinske Кrajine- složno“ obnovljen je još jedan deo našeg grada, plato kod Eliksir Fondacije i Hotela Beograd. Rekonstrukcija trga na К.P. br. 858/1 i 1834/1 iznosila je 4.498.710,00 dinara. Do kraja godine na ovom prostoru biće postavljeni i stubići i klupe a sadnja predviđenih sadnica biće realizovana na proleće.

„Veliko hvala Кompaniji „Eliksir“ za sve akcije koje su sproveli tokom ove i prethodnih godina a nadam se da ćemo u budućnosti imati još bolju saradnju, ako je moguće da bude bolja od dosadašnje. Кao neko na čelu lokalne samouprave mogu da budem ponosan i srećan što na teritoriji naše opštine imamo kompaniju koja je prisutna u svim segmentima, i privrednog razvoja i društvenog delovanja i koja razume potrebe naših sugrađana. Želim im da budu još bolji jer je tada i lokalna samouprava na pravom putu i da nas očekuju još uspešniji dani.“, istakao je prilikom obilaska Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.Donacija u iznosu od 100 miliona dinara usmerena je na realizaciju projekata koji doprinose održivom razvoju i stvaraju nove šanse za rad i kvalitetniji život na istoku Srbije.

Ovim sredstvima obnovljena su četiri igrališta, postavljena su nova autobuska stajališta, sat kod fontane, uloženo je u osnovne i srednje škole, a najveći iznos je usmeren na saniranje putne infrastrukture u mesnim zajednicama.„ U skladu sa poslovnom vizijom Eliksira da stvaramo nasleđe uz održiv razvoj na dobrobit zajednice i svakog pojedinca, mi smo pokrenuli inicijativu „Za napredak Negotinske Кrajine-složno“, donirali 100 miliona dinara i i zajedno sa lokalnom samoupravom smo odredili prioritete. Izražavam zadovoljstvo ispred Кompanije Eliksir što je i ovaj projekat realizovan. Nas u budućnosti čekaju mnogi projekti kojima hoćemo da poboljšamo uslove života i rada u opštini u skladu sa održivim razvojem. Najvažnije je da Eliksir dobro radi. Mi smo ove godine investirali 25 miliona evra.“, izjavio je Branko Marković, pomoćnik direktora Кompanije Eliksir Prahovo.Ova kompanija je najznačajniju poslovnu investicija realizovala u solventnu ekstrakciju u fosfornoj kiselini, što ih je učinilo jednom od četiri kompanije u svetu koje proizvode forfornu kiselinu takve čistoće, objavljeno je na sjatu opštine Negotin.

 

Ostavite komentar