Negotin: Uređen park kod hotela “Ineks”

Sredstvima Ministarstva za zaštitu životne sredine Republike Srbije i Opštine Negotin realizovan je projekat uređenja dela gradskog parka na k.p. br. 110/1 КO Negotin, površine oko 3.000 m². Cilj projekta je povećanje zelenih površina grada, očuvanje površine i funkcije zemljišta kao prirodnog resursa, kroz uređenje degradirane površine uz urbanog mobilijara. Ukupna vrednost projekta iznosi pet miliona dinara, učešće nadležnog ministarstva je tri, a lokalne samouprave dva miliona dinara.

 

„Ovo je deo koji je na ulazu u naš grad i koji je bio u lošem stanju. Uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine  uredili smo zemljište i pejzažno sredili ovaj prostor. Imali smo dobar projekat i  drago mi je što smo uspeli da dobijemo sredstva. Prostor je pejzažno uređen  što će biti vidljivije na proleće. Posađeno je drveće, urađene su šahte, pešačke staze i postavljen je prateći mobilijar. Očekujem da će i ovaj deo grada biti lepa slika Negotina i mesto za odmor. Predstoje nam slične investicije a tiču se delova grada koji su propali od zuba vremena.

U narednoj godini posvetićemo se parku kod Pedagoške akademije. Problema ima, rešavamo ih što uz pomoć države, što sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Drago mi je da smo uspeli da prevaziđemo neke veće probleme kako bismo mogli da se bavimo i ovakvim stvarima.“,  rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.    

 

 

Ostavite komentar