Negotin: Sportske igre mladih

Sportske igre mladih namenjene deci i mladima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, u organizaciji Udruženja za sport i rekreaciju“ Sportske igre mladih“ iz Beograda,uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza opštine Negotin, održane su  u negotinskoj  Hali sportova. Cilj najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi je da se deci i mladima pruži alternativa svim negativnim činiocima današnjice.  U Republici Srbiji vrednost projekta prepoznao je i Predsednik Aleksandar Vučić, koji nam je pružio svesrdnu podršku i od 2014. godine postao je visoki pokrovitelj projekta Igara i Vlada Republike Srbije.

„ Opština Negotin je podržala ovu manifestaciju zato što je važna za zdrav način života i pravilan razvoj dece.  Dobro je da se deca bave sportom, takmiče, izađu iz svojih soba, da se malo manje igraju na kompjuteru i  malo više druže. U današnjem događaju učestvuje stotinu  učenika  iz naše opštine podeljenih u 16 ekipa.“, istakao je otvarajući manifestaciju Mladen Bošković, pomoćnik predsednika opštine Negotin za ekonomska pitanja i finansije.

U ekipnom takmičenju u malom fudbalu, učestvovali su  devojčice i dečaci starosti 13 do 16 godina sa teritorije  opštine. Najbolje ekipe prestavljaće našu opštinu  na regionalnom i državnom takmičenju koje će biti održano u Petrovcu na Mlavi, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar