Negotin: Sastanak sa predsednicima mesnih zajednica

Povodom učestalih požara na otvorenom, samo od 3. do 9. februara zabeleženo je 26 požara, što je uslovilo veliko angažovanje pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Negotina,  je u velikoj sali SO Negotin održan sastanak kome su prisustvovali Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin, pukovnik Miodrag Marković, načelnik Okružnog štaba za VS za okrug Bor, načelnik negotinskog Štaba sa vanredne situacije Ljubiša Stančulović i poverenici civilne zaštite, predstavnici mesnih zajednica.

Na sastanku su donete preporuke predstavnicima mesnih zajednica da na zborovima edukuju stanovništvo u svojim mesnim zajednicama o štetnosti paljenja strnjike i biljnih ostataka, koje često izaziva požare na otvorenom prostoru, ekološke akcidente, štete na poljoprivrednom zemljištu, u voćnjacima, pčelinjacima, kao i ugrožavanje objekata i života ljudi.

Štab za vanredne situacije je pripremio i podelio i pamflete koji će biti istaknuti na javnim mestima u mesnim zajednicama,objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar