Negotin: Potpisan ugovor o namenskim transferima u oblasti socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 146 jedinica lokalnih samouprava širom Srbije, kojim je omogućen transfer namenskih sredstava za oblast socijalne zaštite, u ukupnom iznosu od 600 miliona dinara. Opština Negotin je potpisala  ugovor o namenskom transferu, u iznosu od 4.087.210 dinara, za usluge ličnog partioca, dnevnog boravka dece sa smetnjama u razvoju i pomoć u kući starijim osobama.

„Ovaj iznos, uveren sam da će poboljšati funkcionisanje sistema socijalne zaštite na lokalnom nivou, što za nas ostaje jedan od ključnih prioriteta, jer se na taj način zadovoljavaju potrebe najšireg broja naših građana,“ rekao je ministar Selaković. On je istakao da je to novac koji se namenski transferiše gradovima i opštinama za potrebe određenih usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, kao što su geronto domaćice, usluge ličnih pratilaca, personalnih sistenata.

Ministar je nakon dodele ugovora, naglasio da je sa predsednicima i predstavnicima gradova i opština razgovarao o pitanjima, koja su, kako je rekao, problematična za sprovođenje velikog broja propisa iz delokruga nadležnosti Ministarstva, i najavio naredni susret u maju mesecu,  koji će biti organizovan sa Stalnom konferencijom gradova i opština, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar