Negotin: Potpisan ugovor o donaciji u vrednosti od 30.00 evra

Opština Negotin i Кompanija Eliksir potpisale su ugovor o donaciji, u vrednosti od 30.000 evra. Ova sredstva namenjena su za realizaciju radova na izgradnji prihvatilišta, čime će biti rešen dugogodišnji problem pasa lutalica u našoj opštini. Opština Negotin je iz budžeta za realizaciju prve faze izgradnje prihvatilišta za napuštene pse izdvojila 4.000.000 dinara.

Upućujem veliku zahvalnost Кompaniji Eliksir“ na svemu što radi za optšinu Negotin, za potrebe zajednice i građanstva. Njihova uloga u društvenom i privrednom aspektu je nemerljiva i toliko značajna za razvoj naše opštine, u svakom pogledu. Još jednom je naš partner i prijatelj u rešavanju ovakvih i sličnih problema „Eliksir“ pružio ruku, u vidu donacije od 30.000 evra,što je oko 3,6 miliona dinara. Mi ćemo sada sprovesti javnu nabavku za izvođača radova na kompleksu prihvatilišta za napuštene pse. Opština Negotin je izdvojila četiri miliona dinara za nabavku materijala koja je već realizovana, i sada sledi nabavka za odabir izvođača i početak radova na pravljenju štenare od 60 boksova u prvoj fazi, sa kontejnerskim smeštajem za radnike službe ZOO higijene JКP „Badnjevo“ i portirnicom, čime će prihvatlište moći da bude aktivno. Očekujemo da do kraja godine završimo sve radove i da najkasnije od prvog janura ZOO higijena krene sa uklanjanjem napuštenih pasa sa ulica i rešavanje ovog problema. Svi znate koja će biti funkcija prihvatilišta dok ne preraste u azil, jer smo zbog sredstava bili primorani da sa radove sprovodimo fazno, ali ćemo uklanjanjem pasa sa ulice rešiti i bezbednost, sterilizaciju, čipovanje, vakcinaciju. Posle toga ćemo krenuti u kontrolu i sprovođenje svih mera neodgovornih vlasnika i mera kaženjavanja, što ne volim i nisam zagovornik kazni, ali u ovom delu moraćemo da se pozabavimo kako uklanjanjem napuštenih pasa, tako i sankcionisanjem neodgovornih vlasnika što će dati pun rezultat.“, izjavio nakon potpisivanja predsednik Vladimir Veličković.

Pored donacije od 30.000 evra Кompanija „Eliksir“ je u ovoj godini za potrebe lokalne zajednice, udruženja, sportskih klubova i drugih, donirala 22 miliona dinara.„Ispred Кompanije „Eliksir“ i svoje lično ime želim da izrazim zadovoljstvo što smo na pragu da rešimo jedan veliki društveni problem, a to je problem pasa lutalica. Кada kažem moje lično zadovoljstvo, mislim na to da sam kao predstavnik pređašnje vlasti, imali pokušaj da taj problem rešimo. To je bilo na ne baš adekvatan način, zato što je zgrada počela da se gradi na poljoprivrednom zemljištu i to nije uspelo. I zato je moje zadovoljstvo veće, ovim činom, potpisivanjem ove donacije, mi ćemo definitivno da rešimo ovaj problem. Porodična kompanija „Eliksir“ ove godine je donirala 22 miliona dinara za razne potrebe Negotina, udruženja, sportskih klubova i rešavanje raznih problema. Ovo je kraj kalendarske godine i baš mi je zadovoljstvo da je to urađeno na ovaj način. Mi ćemo verovatno da učestvujemo i u drugoj fazi rešavanja problema pasa lutalica.“, istakao je Branko Marković, zamenik direktora za korporativne poslove kompanije Eliksir.

Ova kompanija je nedavno potpisala važan ugovor sa nemačkom kompanijom К+S, koja zapošljava preko 11.000 ljudi, a u svom sastavu ima pet rudnika kalijum hlorida i veliki je prozvođač komponente za proizvodnju mineralnih đubriva. Početkom naredne godine u Prahovu ce planira izgradnja pogona za kristalno vodotopivo đubrivo Mono- amonijum fosfat, prvi te vrste u našoj zemlji. Ovo đubrivo koristi se u navodnjavanju „kap po kap“, voćarskoj i povrtarskoj proizvodnji. Početak proizvodnje planira se u prvim mesecima 2026.godine. što je samo jedna od više investicija koje će ova kompanija realizovati u narednih pet godina. Nova radna mesta otvoriće se sa izgradnjom energane na otpad, fabrika za proizvodnju fosforne, super fosforne kiseline i tečnih đubriva. Prahovski indistrijski kompleks očekuju i invsticije u kraft zonu i Luku Prahovo, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar