Negotin: Kuća na selu za Denisa i Natašu

Ministarstvo za brigu o selu Republike Srbije, Opština Negotin i mladi par Denis Berdić i Nataša Sokolović iz Кobišnice, potpisali su Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava, u iznosu od  1.186.301,57 dinara, za kupovinu kuće sa okućnicom u selu Кobišnici.

Dvadesetdevetogodišnji Denis  i njegova partnerka dvadesetjednogodišnja Nataša, na ovaj način rešiće stambeno pitanje i veliki životni problem. Dosadašnji život u zajednici, zameniće životom u svojoj kući sa okućnicom, površine 72 m2 koja se nalazi na placu od 33 ara. Ovo je šesta kuća koju su naši sugrađani kupili zahvaljujući programu koji Vlada Republike Srbije sprovodi preko Ministarstva za brigu o selu.  Do sada su kupljene kuće u Čubri, Mokranju, Popovici, Brestovcu, Кobišnici.

Opština Negotin zainteresovanim građanima pruža tehničku podršku oko neophodne procedure, pri popunjavanju potrebne dokumentacije i proceni tržišne vrednosti kuće na selu koju, mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i pojedinci do 45 godina starosti žele da kupe. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1,2 miliona dinara i ukupna vrednost seoske kuće sa okućnicom ne može biti veća od tog iznosa. Bespovratna sredstva nisu namenjena za opremanje seoske kuće i okućnice, porez na prenos apsolutnih prava prilikom kupoprodaje seoske kuće sa okućnicom, porez na imovinu, troškove prikupljanja dokumentacije za prijavljivanje na javni konkurs, kao i za građevinske radove za adaptaciju seoske kuće, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar