Naučni klub u Gimnaziji

U utorak je u Zaječaru je otvoren Naučni klub. Naučni klub Zaječar, kao deo Gimnazije Zaječar, zamišljen je kao mesto susreta dece, učenika, studenata, nastavnika, naučnika i građana sa naukom i tehnologijom.


Zainteresovani učenici, pored redovnog školskog programa, ovde imaju priliku da se susretnu sa inovativnim i novim pristupima učenju i ovladaju naučnom metodologijom. U ovom prostoru, svi zainteresovani za nauku i tehnologiju imaju priliku da se upoznaju, razmenjuju iskustva, diskutuju o naučnim temama i tako proširuju znanja i usvajaju primenjivo znanje i razvijaju funkcionalnu pismenost u naučnom domenu.
„Radionice, konferencije, predavanja, prezentacije, raznovrsni programi, sve će to biti sadržaj Naučnog kluba“, rekao je Srđan Stanojević, direktor Gimnazije Zaječar. „Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Zaječaru za podršku talentovanim učenicima, koji su ove godine osvojili čak 33 nagrade, a od toga 16 prvih nagrada. Uz ovaj višedimenzionalni, multifunkcionalni prostor očekujemo još veća postignuća.”


U klubu će se održavati raznovrsni naučnopopularni događaji: debate, izložbe, konferencije, predavanja, prezentacije, projekcije, radionice, seminari, sastanci, kao i neformalna okupljanja na kojima se razgovara o temama iz oblasti nauke i tehnologije. Članstvo u klubu je dobrovoljno i besplatno.Naučni klubovi su inicijativa Centra za promociju nauke, a trenutno je aktivno 14 klubova širom Srbije, objavljeno je na sajtu Gimnazije Zaječar.

 

Ostavite komentar