Na saobraćajnici koja spaja Krivelj i Mali Krivelj, mehanizacija kompanije Zijin radi na sanaciji i uklanjanju odrona

Na saobraćajnici koja spaja Krivelj i Mali Krivelj, mehanizacija kompanije Zijin radi na sanaciji i uklanjanju odrona koji se obrušio na put ugrožavajući bezbednost meštana ovog sela, ali i radnika koji svakodnevno koriste ovu deonicu puta.

Ovakvi odroni ne saniraju se preko noći, već je potrebno odraditi određene analize i elaborate. Mi smo kao grad, zajedno sa profesorima sa Tehničkog fakulteta odradili analize i elaborate za bezbedno uklanjanje odrona. Kompanija Srbija ZiJin Koper nam je izašla u susret sa mehanizacijom“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.

Nakon junskih poplava, došlo je do gubitka čvrstoće i odronjavanja stenskog materijala prema putu ugrožavajući bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Njegovo uklanjanje je bilo neophodno ali svakako pre toga bilo je neophodno uraditi i procene daljeg obrušavanja.

U nekoliko navrata obilazili smo lokaciju, nakon toga napravljen je kompletan plan mera za sanaciju odrona u kom je u prvoj fazi predviđeno razbijanje same stene i njeno povlačenje, dok će se u drugoj fazi izvršiti obezbeđenje puta u smislu postavljanja zaštitnog zida od betonskih blokova ili gabiona“, istakao je Radoje Pantović, profesor na Tehničkom fakultetu u Boru.

Do kraja dana, ceo odron će biti uklonjen čime će se obezbediti bezbedan prolaz za saobraćaj, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar