Na negotinskom sajmu 440 radnih mesta

Na sajmu zapošljavanja koji je 6. aprila organizovala Ispostava Negotin borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, 17 poslodavaca je ponudilo oko 440 slobodnih radnih mesta. Tražili su se radnici mašinske, tehničke, hemijsko-tehnološke, građevinske, saobraćajne, elektro i rudarske struke. Posao su mogli naći i medicinski radnici, ekonomisti, novinari, trgovci, komercijalisti, administrativni radnici, radnici obezbeđenja, kao i veći broj nekvalifikovanih.

Najviše radnih mesta oglasile su kineske rudarske kompanije iz Bora   „Serbia Zijin Copper doo Bor“, i „JCHX Kinsey Mining Construction“, koje su u potrazi za radnicima širom borskog i zaječarskog okruga.

Kako je istakla direktorka borke filijale NSZ Lidija Načić, sajmovi zapošljavanja su jedna od najznačajnih mera aktivne politike zapošljavanja, kojoj se poslodavci uglavnom rado odazivaju. „Sajmovi zapošljavanja pružaju mogućnost da se što veći broj slobodnih radnih mesta učini vidljivim i da se poslodavci neposredno povežu sa većim brojem tražilaca zaposlenja, ali i da osobe koje traže posao uspostave kontak sa većim brojem poslodavaca“, podsetila je Načić.

Predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković, koji je otvorio manifestaciju, istakao je da je organizacija ovakvih sajmova izuzetno značajna i za lokalnu samoupravu koja već niz godina u saradnji sa NSZ učestvuje u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja i tako daje doprinos podsticanju zapošljavanja u ovoj opštini. “Prvi put na sajmu učestvuju i velike kompanije iz drugih opština, a što se naših poslodavaca tiče, ponuda poslova je u odnosu na prošlu godinu duplirana“, naglasio je Veličković.

Osim nezaposlenih osoba i onih koji traže promenu zaposlenja, sajam su posetili i maturanti Tehničke škole iz Negotina koji će uskoro stupiti na tržište rada, objavljeno je na sajtu NSZ.

Ostavite komentar