Međunarodni susreti osoba sa invaliditetom

Jubilarni 10. po redu Međunarodni susreti osoba sa invaliditetom biće održani u Zaječaru krajem maja na Popovoj plaži. I dok su se u prvih devet godina trajanja ovog tradicionalnog takmičenja susretali članovi ekipa Zaječara i Vidina, sledećeg meseca će svoje predstavnike imati i opština Кnjaževac.
Na sastanku u knjaževačkoj „kući sporta“ dogovoreno je učešće takmičara iz Кnjaževca, koji će nastupiti u pet disciplina: šah, pikado, sportski ribolov, mini golf, basket, kao i u revijalnom delu igara spretnosti.Predsednik Skupštine opštine Кnjaževac Marko Stojanović i predsednik knjaževačkog Sportskog saveza dr Mikica Vidojević istakli su da će Кnjaževac doprineti daljem razvoju ove tradicionalne manifestacije, pre svega zbog dugogodišnjeg iskustva u realizaciji i finansiranju raznih takmičenja osoba sa invaliditetom.
Sekretar zaječarskog Crvenog krsta Vlada Marković, predsednik Udruženja „Dobro drvo“ Zaječar Duško Perišić, Ana Ranđelović iz Udruženja multiple skleroze „MS Кnjaževac“, kao i predstavnici Sportskog saveza grada Zaječara Ljiljana Subić i Nikola Pavlović prisustvovali su sastanku u Кnjaževcu.
Mnogo novih ideja je prezentovano kojim bi se ova manifestacija podigla na znatno viši nivo, a koja bi već naredne godine uključila još neke opštine i gradove iz Bugarske i Rumunije, objavio je Glas sporta.

 

Ostavite komentar