fbpx

Međunarodni dan mladih obeležen u Boru konferencijom „Preduzetničke priče – Mladi preduzetnici u akciji“

Međunarodni dan mladih obeležava se svake godine 12. avgusta sa ciljem da se ukaže na značaj uloge mladih u društvu, kao i da se podstaknu mladi da organizovanjem različitih aktivnosti skrenu pažnju javnosti na svoj položaj u društvu.

Tim povodom, u dvorištu Doma omladine u Boru, organizovana je interaktivna konferencija „Preduzetničke priče – Mladi preduzetnici u akciji”. Interesantne priče mladih preduzetnika iz Bora predstavljene su u dva panela.U prvom delu publici se predstavila mlada preduzetnica Stefana Zečević koja je od nedavno vlasnica prve, i za sada jedine, kafeterije u gradu „Coffe House“. Svojom pričom, ova mlada devojka, želela je da podstakne sve one koji se još uvek razmišljaju da pokrenu sopstveni biznis.„Pripreme za otvaranje su dugo trajale. Bilo je potrebno naći lokal, srediti ga, nabaviti potrebnu opremu. Nije bilo baš lako, uloženo je dosta i truda i novca. Prijatno sam iznenađena, to je nešto novo, dosada nešto tako nije postojalo u Boru, za sada funkcioniše dobro i zadovoljna sam“, istakla je Stefana.Stefana dodaje, da su ovakve radionice i skupovi dobri jer se na ovakav način podstiču mladi ljudi. Mogu da se čuju ideje i planovi za novi posao, ali i da se razmene iskustva oko nedoumica koje možda mladi imaju kada je u pitanju pokretanje sopstvenog posla.

Drugi panel bio je posvećen preduzetnicima iz radnog odnosa Žaklini Ranđelović, Marku Jovanoviću i Nikoli Stojkoviću koji su govorili o tome odakle im vremena i snage da uklapaju primarni i dodatni posao.U okviru nedelje mladih, koja se održava do 27. avgusta biće organizovano sedam radionica koje će obuhvatiti mlade u Boru. „U okviru nedelje mladih biće organizovane sportske, rekreativne i edukativne radionice i koncert Željka Vasića. Grad Bor tokom cele godine ulaže u mlade ljude i zajedno sa Domom omladine i Kancelarijom za mlade, imamo bogat sadržaj za omladinu u gradu. Tu smo da čujemo sve njihove probleme koje imaju i da na osnovu tih problema formiramo radionice koje su njima potrebne“, istakao je Marko Nikolić, član Gradskog veća.Organizatori konferencije i nedelje mladih su Dom omladine Bor i Kancelarija za mlade uz podršku Grada Bora, objavljeno je na sajtu grada Bora.

 

 

Ostavite komentar