Lepterija: 2023.godina bez restrikcija vode u Sokobanji

Bunar i postrojenje za preradu vode na Lepteriji izgrađeni su 2003. godine, ali do prošle godine na ovom bunaru nisu vršena nikakva merenja koja bi usmerila put rešavanja višedecenijskog problema vodosnabdevanja u Sokobanji.
Tokom prošle godine konstano su praćeni relevantni parametri i ustanovljeno je da ima dovoljnih količina vode za preradu i isporuku potrošačima. Novim rezervoarom sa opremom na Lepteriji povećan je kapacitet izdašnosti vode, što je omogućilo stalnost u vodosnabdevanju.


Zamenik predsednika opštine Sokobanja Vladimir Milovanović je naveo da je ovo bio prioritetni zadatak opštinskog rukovodstva:
„Кada nam je počeo prvi mandat 2016. godine ispred naših kancelarija nas je dočekao ogroman broj građana nezadovoljnih zbog višedecenijskog problema vodosnabdevanja, posebno u visokim zonama tokom leta. Probali smo na sve moguće načine da pronađemo rešenje, a prošle godine je iznedrila ideja o korišćenju potencijala i unapređenju ovog izvorišta. Izuzetno smo zadovoljni jer ćemo 2023. godinu pamtiti i kao godinu bez pritužbi građana na nedostatak vode, posebno u višim zonama i spratnicama.

U sledećoj fazi sledi prekrivanje ovog kompleksa na Lepteriji, radi zaštite i efikasnijeg održavanja usled padavina i različitih vremenskih prilika. Za ovaj projekat izdvojeno je 36 miliona dinara iz sopstvenog budžeta Opštine Sokobanja. Rešavanje problema vodosnabdevanja je bio naš jasan zadatak i uložili smo maksimum napora da ovaj problem konačno rešimo“, objavljeno je na sajtu opštine Sokobanja.
Foto: Radio Sokobanja

Ostavite komentar