fbpx

Krstić: Profesor optužen za seksualno uznemiravanje na Arhitektonskom fakultetu je postavljao falus ispred Gradske skupštine

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić tvitovao je da je profesor Arhitektonskog fakulteta, koji je nedavno optužen za seksualno uznemiravanje studentkinja, svojevremeno postavljao falus ispred Skupštine grada Beograda.

Krstić je u tvitu napisao: „Sećate li se umetnika koji je postavljao ogromni penis ispred Gradske skupštine? Sećate li se kako su ga građaski mediji slavili? E, taj umetnik i profesor sa Arhitektonskog kog su studenti optužili za seksualno uznemiravanje, ista su osoba. Nije li to preslatko?“

„Čuvena“ skulptura je na kraju završila kod komedijaša Ivana Ivanovića u emisiji 4 i po muškarca.

Neki od tviteraša tvrde da su ipak u pitanju dve različite osobe.

https://twitter.com/AnicaGarasanin/status/1534808506804617216

Nakon ispovesti studentkinja Arhitektonskog fakulteta u Beogradu o seksualnom uznemiravanju od strane jednog profesora u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu po službenoj dužnosti je formiran predmet o seksualnom uznemiravanju na osnovu medijskih objava u vezi sa navodima studentkinja i studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, koji su objavljeni na društvenoj mreži Instagram.

Ukoliko se utvrdi istinitost iznetih tvrdnji, protiv ovog profesora biće pokrenut disciplinski postupak. Moguće je i da će tužilaštvo pokrenuti krivični, budući da je policija dobila nalog da ispita navode o seksualnom maltretiranju studentkinja.

U međuvremenu je profesor Arhitektonskog fakulteta, kog su studentkinje u anonimnim svedočenjima optužile za seksualno uznemiravanje, udaljen sa ispitnih obaveza.

 

 

Ostavite komentar