Kros RTS-a deo Evropske nedelje sporta u Zaječaru

I dok su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo sporta najavljivali Evropsku nedelju sporta koja će poslednje nedelje septembra biti obeležena deveti put na evropskom nivou, a šesti put u Srbiji, u Sportskom savezu grada Zaječara potrudili su se da još više omasove ovu veliku i tradicionalnu manifestaciju i organizaciju. Naime, Кros RTS-a čiji je Zaječar deo od samih početaka i jedan od osnivača i osmostruki pobednik Кros serije staviće tačku na ovogodišnji „Sportski izazov“ i sasvim sigurno najmasovniju Evropsku nedelju sporta u gradu na Timoku.

Кroz pet godina realizacije ovog projekta u našoj zemlji, Olimpijski komitet Srbije je u saradnji sa velikim brojem partnera, a u koordinaciji sa Ministarstvom sporta, uspeo da animira i aktivira više od 150.000 građana u Srbiji, približavajući sport svima i čineći ga dostupnim svakome.

Evropsku nedelju sporta svečano su na konferenciji za medije najavili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i ministar sporta Zoran Gajić u društvu zamenice šefa Delegacije EU u Srbiji Plamene Halačeve i naših proslavljenih sportistkinja i osvajača olimpijskih medalja Milice Đuričić rođene Mandić i Ivane Anđušić Maksimović.

Što se Zaječara tiče, sve je spremno za jedan pravi sportski događaj i ugođaj, uz osam dana osmišljenih aktivnosti. Početak je zakazan za predstojeći vikend, kada su na programu dve međunarodne manifestacije.Najpre u subotu od 10 sati na Popovoj plaži nastupaju teniseri, a sve uz organizaciju Teniskog kluba „AS Timok“ i Sportskog saveza grada Zaječara. Istog dana, samo sat vremena kasnije u Velikom Izvoru kreće sportski deo „Bašte Balkana“, uz takmičenja orača, borbu na brvnu, nadvlačenje konopca, bacanje bale sena preko prečke, koji su na programu na startu Sportskog izazova 23. septembra.

Dan kasnije, očekuje nas nastavak sportskih priča sa Popove plaže i Velikog Izvora. U nedelju 24. septembra u 10 časova na teren izlaze najmlađi teniseri u kategoriji crveni nivo, a pored  domaćih takmičara, stižu i gosti iz Bugarske. Što se tradicionalne manifestacije „Bašte Balkana“ tiče, na programu je nesvakidašnja trka s mlekarskim kantama, koja startuje od 15 sati.

Nisu zaboravljeni ni najstariji sugrađani, pa su već za ponedeljak 25. septembar zakazani „Sportski susreti penzionera“, a takmičenje će biti organizovano na Popovoj plaži u različitim disciplinama poput šaha, pikada i šutiranja u periodu od 10 do 12 sati, objavio je Glas sporta.

 

Ostavite komentar