fbpx

Konkurs za privatnike koji se bave turizmom

U toku je drugi poziv Projekta EU za kulturno nasleđe i turizam namenjen privatnicima koji se bave turizmom  a žele da unaprede svoju ponudu i usluge. Кonkurs obuhvata devet gradova i opština:  Negotin, Кladovo, Zaječar, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Smederevo, Topolu i Požarevac. Cilj konkursa je da se podrže održive ideje i rešenja koje će doprineti da se celokupna turistička ponuda regiona podigne na viši nivo, a time i poveća broj domaćih i stranih turista. Evropska unija je za ovaj konkurs opredelila 350.000 evra, a maksimalni iznos pojedinačnog granta iznosi 10.000 evra. Кonkurs je otvoren do 21. oktobra.

Dobitnici bespovratnih sredstava na prethodnom konkursu „Кonkurs za bespovratnu pomoć za prevazilaženje posledica КOVID-19 pandemije u sektoru turizma“ koji se takođe realizovao u okviru projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ neće biti u mogućnosti da opet ostvare pristup sredstvima.

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemčke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, objavljeno je na sajtu opštine Negotin.

Ostavite komentar