Kompanija Ziđin Majning donirala preko milion dinara za održavanje manifestacija i sabora

U Gradskoj kući  su potpisani ugovori između Kulturno-umetničkih društava iz jedanaest sela i kompanije Ziđin Majning koja je još jednom pokazala da je društveno odgovorna kompanija. Vrednost donacije je milion i 100 hiljada dinara.

Kompanija Srbija Ziđin Majning mnogim donacijama do sada je pokazala da podržava razvoj lokalne zajednice u kojoj posluje. Donacijom od 100 hiljada dinara za svako kulturno umetničko društvo svakako će umnogome olakšati njihov dalji rad u ovoj godini kao i „Susrete sela“ i mnoge druge sabore i manifestacije koje organizuju tokom godine. Nadam se da će se kompanija truditi i u buduće da podrži i pomogne ovako značajne događaje za Grad Bor i da će biti posvećena lokalnoj zajednici“, prilikom potpisivanja ugovora istakao je Boban Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Bora.

Divna Nikolić, predstavnica Kulturno umetničkog društva iz Krivelja zahvalila se kompaniji i Gradu Boru, u ime svih KUD-ova i nada se da će se ovakav vid saradnje i podrške nastaviti i narednih godina.

Donacijom od preko milion dinara, kompanija koja posluje na teritoriji grada Bora želela je da pruži svoj doprinos očuvanju kulture i običaja ovih krajeva a manifestacija „Susreti sela“, koja ima tradiciju dugu šest decenija, je pravi primer očuvanja kulturne baštine, istakao je Jang Juankun, zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Majning, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Ostavite komentar