fbpx

Knjaževčanin Miloš Milojević novi trener šampiona Švedske Malmea

Jedan od najtalentovanijih srpskih trenera i rođeni Кnjaževčani, Miloš Milojević novi je šef stručnog štaba šampiona Švedske Malmea.
Bivši asistent Dejana Stankovića, sa kojim je na klupi Crvene zvezde proveo skoro dve godine, Milojević u redove prvaka Švedske dolazi posle zapaženih rezultata u Hamarbiju, sa kojim je u nedavno završenoj sezoni osvojio peto mesto i stao na korak od plasmana u Ligu konferencije.
Srbin je u Malme stigao kao zamena za čuvenog Danca Jona Dala Tomasona koji je dve sezone uzastopno osvajao šampionski pehar u Švedskoj.
Кnjaževčanin je trenersku karijeru gradio mahom u Skandinaviji, a sjajne rezultate pre Hamarbija imao je u Mjalbiju, koga je od treće lige doveo do elitnog ranga švedskog fudbala. Pre nego što se afirmisao u najvećoj zemlji na severu Evrope, Milojević je trenerskim pozivom počeo da se bavi na Farskim Ostrvima i Islandu, gde je bio trener Vikingura i Brejdablika.
Od Кnjaževca i Timočke krajine do vrha švedskog fudbala, neverovatan fudbalski put 39-godišnjeg srpskog stručnjaka, koji nastavlja da ispisuje nove stranice svoje sada već respektabilne karijere, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar