Knjaževac: Održan drugi Memorijal „Vesna Nikić“

Drugi Memorijal „Vesna Nikić“ u paraolimpijskoj disciplini “bench press” održan je minulog vikenda u Кnjaževcu. Na međunarodnom takmičenju za osobe sa invaliditetom učestvovalo je oko 60 učesnika iz Srbije i Bugarske. Nastupili su takmičari iz Beograda, Niša, Zaječara, Bora, Svilajnca, Vidina i Кnjaževca.

Dodeljeni su pehari za najjače takmičare u paraolimpijskoj disciplini, odnosno osvajače prva tri mesta u ukupnom plasmanu u muškoj konkurenciji. Apsolutni pobednik je Stefan Milanović takmičar kluba „P1“ iz Beograda sa podignutih 215 kilograma iz benč presa, dok je drugo mesto zauzeo Srđan Ristić takmičar Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba Кnjaževac, dok je 3. mesto pripalo Vojislavu Iliću, članu „КDT“ iz Niša.

Zorica Tomić članica Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba Кnjaževac osvojila je pehar za 1. mesto u ženskoj konkurenciji, ispred Anđele Đokić iz niškog „Akademika“ i Olge Pešić iz Кnjaževca.U revijalnom delu za najboljeg takmičara u pikadu proglašen je Ljubinko Tošić član udruženja OOIR i OSI iz Кnjaževca, drugoplasirani je bio Nebojša Miletić član КDT Niš, dok su treće mesto podelili takmičari Ivan Živković član DCDP Zaječar i Radoljub Zdravković iz Кnjaževca. Što se ženskog revijalnog dela tiče, za najbolju u pikadu proglašena je Bojanka Mihajlović članica udruženja OOIR i OSI iz Кnjaževca, drugo mesto osvojila je Albena Milanova iz Bugarske, dok je 3. mesto zauzela Olga Pešić iz Кnjaževca.Najbolji takmičar u šahu je Nebojša Miletić član КDT Niš iz Niša, drugoplasirani je Slavoljub Petrović iz DCDP Zaječar, a treće mesto pripalo je Miroslavu Ilijiću iz Udruženja multipliskleroze iz Кnjaževca. U ženskoj konkurenciji titulu najbolje takmičarke ponela je Olga Pešić iz Кnjaževca, drugo i treće mesto pripalo je takođe Кnjaževčankama Zorici Tomić i Sandri Zdravković.

Organizator 2. Memorijala Vesna Nikić – Otvorenog prvenstva Кnjaževca u paraolimpijskoj disciplini benč pres za osobe sa invaliditetom bio je Pauerlifting i bodibilding sportski klub „Кnjaževac“ uz pomoć Sportskog saveza Кnjaževca i podršku i pokroviteljstvo lokalne samouprave, objavio je Glas sporta.

Ostavite komentar