Kladovo:Održana sednica Opštinskog veća

Na  sednici Opštinskog veća Kladovo, kojom je predsedavao Saša Nikolić, predsednik, usvojen je predlog Odluke o utvrđivanju visine novčanih nagrada koje se dodeljuju povodom dana opštine Кladovo, kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama iz oblasti socijalne zaštite.

Članovi Opštinskog veća usvojili su Izveštaj o radu Opštinskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu i Plan rada za ovu godinu. Većnici su prihvatili izveštaj o realizaciji planiranih aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja za 2022. godinu, kao i Program za rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na području lokalne samouprave Кladovo za 2023. godinu, a po prethodnom pozitivnom mišljenju od strane Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Danijela Bojanić, koordinator za bezbednost saobraćaja lokalne samouprave, rekla je „sredstva za realizaciju Programa predviđena su Odlukom o budžetu lokalne samouprave Кladovo za 2023. godinu u visini od četiri miliona dinara od kojih će se 50 odsto utrošiti na unapređenje saobraćajne infrastrukture, dok je ostatak sredstava raspoređen na unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima, rad Saveta, naučno istraživačke radove i tehničkim opremanjem saobraćajne policije i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja“.

Većnici su jednoglasno usvojili predlog Odluke o utvrđivanju cene usluga taksi prevoza putnika na teritoriji opštine Кladovo, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar