Kladovo: Vrhunski rezultati na Državnom prvenstvu u atletici

Na državnom prvenstvu u atletici održanom u Ćupriji, u konkurenciji ekipa iz osam regiona, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Kladova ostvarili su vrhunske rezultate – drugo mesto ekipno i prvo u trci na 100 metara. Prolazaći kroz špalir upriličen u matičnoj školi svi učenici, nastavnici i predsednik opštine, uz aplauz i ovacije „šampioni, šampioni“ pozdravili su državne vicešampione u atletici.

Nosiocima drugog mesta na prvenstvu Republike Srbije u atletici lično su čestitali Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo i Gordana Jovanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“. Vicešampione države čini ekipa osmaka – Đorđe Jović, Vuk Jovanović, Dušan Murganović, Mihajlo Belić, Andrija Đikanović, Strahinja Mitrović, Martin Popović, Andrija Lakićević i Vojin Minić. Đorđe Jović je osvojio prvo mesto i tako postao državni prvak u trci na 100 metara.

Za pripremu učenika za takmičenje u Ćupriji, gradu atletike, zaslužni su nastavnici fizičkog vaspitanja Ljiljana Đurđanović i Bogosav Đurđanović, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar