Kladovo: Višestrukim davaocima krvi uručena priznanja

Crveni krst Kladovo je povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi i nedelje Crvenog krsta, u saradnji sa lokalnom samoupravom i kompanijom „Tekijanka“, priredio u hotelu „Đerdap“ svečanu dodelu priznanja Crvenog krsta Srbije za sve višestruke davaoce krvi naše opštine. Priznanja je za 35, 50, 75 i 100 doniranja dragocene tečnosti uručila Nevenka Boldorac, pomoćnik predsednika opštine Kladovo. Sekretar Crvenog krsta Kladovo, Branislava Berić, istakla je da su na ovaj način želeli da iskažu svoje divljenje sugrađanima davaocima krvi za svaku dragocenu kap njihove krvi, jer su oni heroji ovog grada.

Govoreći o značaju dobrovoljnog davanja krvi, pomoćnik predsednika opštine, Nevenka Boldorac, naglasila je da su opština Kladovo i lično predsednik Saša Nikolić prezadovoljni velikim anagažovanjem Crvenog krsta Kladovo. Svojim radom, obukama novih volontera, radionicama i omasovljavanjem članstva svoje aktivnosti šire i na mlade, stalno ih opominjući o tome da svi treba da budemo uvek spremni, u trenucima kada je pomoć najpotrebnija.

Nakon nesrećnih i tragičnih događaja koji su zadesili našu zemlji, potvrđuje se koliko je bitno da imamo jake organizacije kao što je Crveni krst na teritorijama lokalnih samouprava. Opština Kladovo će uvek stajati uz ovu humanitarnu organizaciju i pomagati u onim merama koje su potrebne da funkcionišu u svakom trenutku. Prezadovoljni smo što nagrađuju višestruke davaoce, jer je njihova humanost i doprinos ne samo lokalnoj zajednici, nego i celoj zemlji nemerljiv, rekla je Nevenka Boldorac, pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Milenko Petković je kao srednjoškolac postao dobrovoljni davalac krvi, do sada je dao čak 161 put, i kako kaže „svi koji mogu trebali bi da daju krv jer ništa ne smeta, a može da koristi“. Mihajlo Vasiljević krv je dao 104 puta, a redovni davalac postao je 1979. godine, kada je dragocena tečnost bila neophodna pacijentu u bolničkoj postelji.Za podršku u radu, Crveni krst Kladovo je uručio zahvalnice opštini Kladovo, kompaniji „Tekijanka“ i Televiziji Kladovo, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar