Kladovo: Potpisani ugovori sa udruženjima građana

U sali Skupštine opštine Kladovo  su potpisani i dodeljeni ugovori o sufinansiranju projekata udruženja građana iz budžeta Opštine Kladovo. Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici udruženja, Saša Nikolić, predsednik opštine i Mina Novaković, predsednik Komisije za sprovođenje postupka za dodelu sredstava iz budžeta za podsticanje programa i projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja građana.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, rekao je da je Komisija za dodelu sredstava, sastavljena od tri člana, raspodelila sredstva udruženjima koja su konkurisala na Javnom pozivu.

-Pokušali smo da udruženjima koja su konkurisala izađemo u susret. Ove godine Komisija je opredeljena sredstva iz budžeta opštine Kladovo, u iznosu od 5,2 miliona dinara, dodelila za 27 udruženja, koliko je i konkurisalo. Opština Kladovo će uvek pomagati udruženja građana kako bi oni ostvarili svoje ciljeve. Danas upućujem molbu udruženjima da aktivno učestvuju ne samo oko budžeta udruženja, već da se kao i svi ostali građani, u što većem broju, uključe i u kreiranje lokalnog budžeta. Na taj način svi možemo da damo doprinos da naše Kladovo bude još bolje i lepše mesto za život, rekao je predsednik opštine Kladovo.

Mina Novaković, predsednik Komisije za dodelu sredstava, poželela je udruženjima uspešan rad i istakla da budući korisnici prilikom predaje svojih projekata koriste formulare sa sajta opštine, da redovno prilažu račune, i prilikom realizacije svojih aktivnosti a odnose se na sastanke, radionice, kupovinu materijala i opreme iste dokazuju fotografijama, listom prisutnosti i zapisnicima.

Predstavnici udruženja „Nada“, AKUD „Polet“, „Misija kreativa“ i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kladovo, istakli su da odlično sarađuju sa lokalnom samoupravom, da im znače opredeljena sredstva i da će ona biti namenski iskorišćena za realizuju projektnih aktivnosti.

Iz budžeta Opštine Kladovo izdvojeno je 5,2 miliona dinara za sufinansiranje projekata udruženja građana u okviru četiri oblasti – za zaštitu životne sredine sredstva je dobilo pet udruženja, devet udruženja za socijalnu i dečju zaštitu, 12 udruženja za razvoj kulture i informisanja i jedno udruženje za delovanje u vanrednim situacijama, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar