Kladovo: Popis poljoprivrede 2023. odvija se po planu

U sali SO Кladovo održan je sastanak predstavnika opštinske Кomisije za Popis poljoprivrede 2023, sa koordinatorom za našu opštinu iz Republičkog zavoda za statistiku, Slađanom Živković, i popisivačima. Do sredine decembra popisivači u opštini Кladovo posetiće ukupno 2.321 poljoprivrednih gazdinstava.

Dušan Belić, predsednik Кomisije za Popis poljoprivrede 2023 u opštini Кladovo, ističe da popisivači imaju lep odaziv stanovništva i nemaju probleme na terenu.

Popis poljoprivrednih gazdinstava se odvija po planiranoj dinamici. Za sada je devetoro popisivača završilo više od 50 odsto posla na terenu. Popisivači na terenu, između ostalog, prikupljaju osnovne podatke o gazdinstvu, o kategoriji korišćenja zemljišta, radnoj snazi, o kvantitetu stoke, pčela i drugih životinja, a pojedini parametri se koriste iz administrativnih izvora poput organske proizvodnje i pomoći u ruralnom području, rekao je Belić.

Popis poljoprivrede organizuje i sprovodi Republički zavod za statistiku. Prikupljeni podaci oslikaće stanje u zemljoradnji i koristiće se za statističke analize koje će omogućiti donošenje odgovarajućih odluka za podršku poljoprivrednoj proizvodnji i njenom razvoju.

Popis poljoprivrede traje do 15. decembra. Preliminarni rezultati će biti objavljeni najkasnije do 31. januara 2024. godine, a konačni sukcesivno do 31. decembra 2025. Godine, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

 

 

Ostavite komentar