Kladovo: “Pažljivko “ uči decu kako da se ponašaju u saobraćaju

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, u saradnji sa opštinom Kladovo i lokalnim Savetom za bezbednost saobraćaja, u holu OŠ „Vuk Karadžić“ u Kladovu, za najmlađe školarce organizovali su predstavu „Pažljivko“.

Saša Nikolić, predsednik Opštine Kladovo, apeluje da vozači poštuju saobraćajne propise u zoni škole, da sporije voze i posebnu pažnju obrate na našu decu. Lokalna samouprava je, u proteklih par godina, uredila pešačke staze radi veće bezbednosti dece, sugrađana i turista  Kladova.

Predstava je, prvenstveno, namenjena predškolcima i prvacima, ističu u Agenciji, i napominju da kroz pesmu i igru „Pažljivko“ uči mališane kako da se ponašaju u saobraćaju. Poruka predstave je da se deca osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna na putu od škole do kuće kao i u svakodnevnim situacijama. Na kraju edukativne predstave, svako dete je dobilo poklon u vidu edukativno-promotivnih materijala.

Agencija za bezbednost saobraćaja nastaviće sa svojim preventivno-promotivnim aktivnostima, u cilju povećanja bezbednosti dece, ali i ostalih učesnika u saobraćaju, objavljeno je na sajtu  opštine Kladovo.

 

Ostavite komentar