fbpx

Kladovo: Otvoreno dečje igralište u parku „Jezero“

Uz muzički program i Deda Mraza, koji je dečici Predškolske ustanove „Neven“ podelio novogodišnje paketiće, danas je otvoreno rekonstruisano igralište za decu u gradskom parku „Jezero“. Otvaranju parkića prisustvovalo je rukovodstvo opštine, Turistička organizacija, direktorka i vaspitači PU „Neven“ i brojni roditelji.

Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, rekao je da su ispunili obećanje dato pre par meseci da će park biti uređen. Postavićemo i video monitoring jer želimo da sačuvamo lep park, da bude ogledalo grada. Ovo nije jedini uređen parkić u ovoj godini. Planiramo da, sledeće godine, uredimo dečje parkove i po Mesnim zajednicama, istakao je Nikolić.
Igranje u ovom parkiću predstavljaće mališanima pravo zadovoljstvo jer je postavljeno mnoštvo novih i zanimljivih sprava.

Mališanima su na raspolaganju multifunkcionalni kompleks sa dve i četiri kule, metalne ljuljaške sa po dva sedišta i takozvano „gnezdo“, njihalice na opruzi u obliku motora, konjića i patke. Deca će uživati i na penjalici-piramidi, metalnoj vrteški i klackalici. U lepom parku, postavljeni su višenamenski rekviziti u obliku broda i ribarske mreže i interaktivni paneli za crtanje.

Lokalna samouprava opredelila je novac iz budžeta za uređenje dečjeg igrališta, a isporučilac rekvizira su „Eko pro“ iz Gajdobre i „Sombor elektro“ iz Sombora, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar