Kladovo: Održana sednica Opštinskog veća

Na osmoj sednici Opštinskog veća kojom su predsedavali Saša Nikolić, predsednik  i Bojan Božanović, zamenik, većnici su usvojili brojne predloge Odluka.Utvrđen je predlog Koncesionog akta za finansiranje, izgradnju, odnosno, rekonstrukciju i upravljanje kamp naseljem u Mesnoj zajednici Brza Palanka. Miloš Dragosavac, stručni konsultant konzorcijuma, naglasio je da je otpočela izrada Koncesionog akta jer je dobijeno pozitivno mišljenje Komisije za javno-privatno partnerstvo Vlade RS. On je obrazložio većnicima da je ovo prvi projekat kampa u Srbiji koji će biti realizovan po najvišim standardima, od infrastrukture do usluga, gde bi opština Kladovo dobila, sem uređenog kampa, i određenu koncesiju. Predsednik opštine Kladovo rekao je da „dobijamo prostor kompletno uređen, po svim standardima, ali i ogroman zamajac za ekonomski i turistički razvoj opštine“. Predlog Koncesionog akta prvo mora da prođe skupštinsku proceduru, a nakon toga sledi postupak raspisivanja javnog poziva za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije, čulo se na sednici Opštinskog veća.Većnici su usvojili predlog Odluke o dodeli sredstava iz budžeta opštine Kladovo za podsticanje programa, odnosno, projekata od javnog interesa, koje realizuju udruženja građana za 2023. godinu, u iznosu od 5,2 miliona dinara, i predlog Odluke o usvajanju regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Zaječar i Bor i opštine Boljevac, Kladovo, Majdanpek, Negotin i Knjaževac.

Prihvaćen je i tekst Javnog poziva za javnu raspravu povodom nacrta Odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Kladovo za 2023.godinu, kao i predlog Odluke o preraspodeli neutrošenih sredstava po raspisanom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode na teritoriji opštine Kladovo za 2022. godinu.

Utvrđen je i predlog Odluke o dodeli sportske opreme klubovima u opštini Kladovo, u vidu poklona. Na sednici Opštinskog veća utvrđen  je predlog Odluke o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u svojini opštine Kladovo Turističkoj organizaciji Kladovo, a reč je o Vizitor centru i objektu u Malom gradu u tvrđavi Fetislam, kao i predlog Odluke o davanju na korišćenje nepokretnosti u svojini opštine Kladovo Javnom preduzeću „Komunalac“, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

2 thoughts on “Kladovo: Održana sednica Opštinskog veća

  1. Na ovom odrzanom opstinskom vecu usvojene su brojne odluke i predlozi za izgradnju i rekonstrukciju kamp naselja. Sigurno su na sednici raspravljali i druga vazna pitanja kladova uz hidrogenizovanu vodu koju su trebali piti da bi se tokom razgovora svi dobro osecali.

Ostavite komentar