Kladovo: Održana redovna sednica opštinskog veća

Na 35. sednici sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao Bojan Božanović, zamenik predsednika opštine Кladovo, razmatrani su i usvojeni brojni predlozi odluka.

Većnici su razmatrali i jednoglasno prihvatili javni poziv za javnu raspravu povodom nacrta Odluke o budžetu opštine Кladovo za 2024. godinu. Usvojeni su i predlozi Odluke o izmeni Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Odluke o prestanku funkcija nekategorisanih puteva i predlog Rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta iz javne svojine opštine Кladovo.

Članovi veća dali su saglasnost na predlog Odluke o snabdevanju vodom za piće, kao i na predlog Odluke o posebnim uslovima za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata uređajima za odvođenje dima, pare i mirisa. Prihvaćen je i predlog Odluke o donošenju plana detaljne regulacije područja solarne elektrane „Кladovo Solar Gate“. Na sednici je usvojen predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju člana školskog odbora u OŠ „Stefanija Mihajlović“ u Brzoj Palanci i predlog Rešenja o imenovanju članova školskog odbora u OŠ „Ljubica Jovanović Radosavljević“ u Podvrškoj. Većnici su razmatrali zahteve pravobranioca Opštine Кladovo za postizanje sudskih poravnjanja zbog povreda nanetih ujedom pasa lutalica.  sednici usvojeni su i predlozi Rešenja o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerv, objavljeno je na sajtu opštine Kladovo.

Ostavite komentar